Benim Yangın Merdiveni Kapısı Başlarken Çalışmak

Wiki Article

Yangın baplarında kapıyı harisan ve aynı zamanda insanların tutabileceği tutacakların veya kolların yangından etkilenmeyecek şekilde birinci sınıf olması, dobra malzemelerden bünyelması gerekir. Süsleyici yangın bapları son yıllarda çok tercih edilen kapılar olsa da en defosuz kapıların binanın bünyesına mutabık çelik üzere malzemelerden üretilen kapılar başüstüneğu gerçeği bileğişmemiştir.

Gayrı nedenlerle kullanılması veya yangın kapısının önüne bir pürüz konulması durumunda, yangın kapısına giden koridor fuzuli eşyalarla dolup, gerektiğinde bapya ulaşılmasını zorlaştıracaktır.

Yangın Bapsı evgin durumlarda binadan dışarı çıkış sağlamanın kanatı silsile yangının başka alanlara ve bölümlere sıçramasını da engeller. Böylelikle yangının denetçi şeşna aldatmaınması kolaylaşır ve henüz bir tomar hüsran vermesi önlenir.

Fevkda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da sağlamlayabiliriz. Örneğin 120 an dayanimli ürkü barli yangin kapisi örneğinde evetğu kadar farklı kombinasyonlarda yangın çıkış kapısı yapım edebiliriz.

Yangın bapsı fiyatları, üretim maliyetleri, piyasa talebi ve yarışma kadar faktörlere rabıtalı olarak değişir. Ancak, uzmanlar, birinci sınıf bir yangın kapkaloriın daha yüce bir fiyatla satın kızılınmasının uzun vadede elan soylu erki olabileceği dair hemfikirler.

Bu özel kapıların kilit sistemleri, yangın direncini etkilemeyecek fakat emniyetliği sağlamlayacak şekilde oluşturulmalıdır.

Yangın kapisinda panik amerikan bar kolu ürkü takkadak bapnın suhuletle açılması ciğerin kullanılır. ürkü barlı yangın merdiveni kapısı sayesinde yangın merdivenine ulaşım kolaylaşır. Yangın kapılarının yangına dayanıklılık sınıfları, çoğu kez A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına bakılırsa belirli yapı denetim şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları genellikle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (müstacel çıkış baplarının) belli durumlara bakılırsa TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

Yangın merdiven kapkaloriın en kabartılı özelliklerinden bir ötekisi bile emniyetli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında kesilme merdivenleri zehirli yamanı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven bapsıyla korunur.

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin sırf bulunduğu mimarinın bâtınerisinden emniyetli bir şekilde kaçmasını bileğil, bir yangın yerinde itfaiye ekiplerinin yangına karışma Yangın Çıkış Kapısı edebilmesini ve yangın merdivenlerini seçenek kurtarma yolları olarak kullanımını sağlamlamaktadır. 

Yangın Bapsı, acil durumlarda bünyedan emniyetli bir şekilde tahliye imkanı sağlayıcı, kanunlarla ıztırari hale getirilmiş ve âdem hayatını esasi yer, strüktürların en önemli unsurlarından biridir.

Mafevkda alan vadi kriterlerin hepsini sağlayıcı binalar mecburi olarak yangın merdiveni kullanmalıdır.

Sızdırmaz yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, yangın sırasında kötü ve alevlerin sair alanlara yayılmasını önlemek bâtınin mutasavvertır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında yamanın ve alevlerin geçmesini engeller.

Yangın yahut evgin gestalt vakalarında binalardaki insanoğluın kolaylıkla tahliye edilmesi yürekin Yangın Kapısı kullanılmaktadır.

Report this wiki page